Centrul de consiliere pentru sediul central: linia telefonică de urgență pentru prevenirea sinuciderii din Kansas vine în ajutorul indivizilor și al celor dragi

Top 6 site-uri de chat în 2020

Găsim, testăm și examinăm site-urile de came într-o varietate de categorii și vă oferim o analiză detaliată a tuturor detaliilor importante, astfel încât să puteți găsi cea perfectă în câteva minute. Căutați acum listele noastre de top și începeți călătoria!

Rang Pagină Caracteristici Actor Evaluare Partea vizitatorului
# 1 Sunt viu Întâlnește mii de fete webcam din SUA online
Modelele folosesc tablele albe pentru a enumera activitățile preferate
100% gratuit, nu este necesară înregistrarea
peste 20.000

Recenzie MyFreeCams
Afișați MyFreeCams
# 2 BeiAnrufSex Telefon sex cu came live gratuit
Evenimente speciale topless pentru webcam
Gratuit de utilizat + Premium
35.000+
OnCallSex
Rating
Consultați OnCallSex
# 3 DeluxeCamGirls Discutați cu fete care vă împărtășesc interesele
Evenimente speciale cu vedete porno reale
Gratuit de utilizat + Premium
16.000+

Recenzie Deluxe Cam Girls
Vezi Fete Deluxe de Cam
# 4 CrazyLiveCams Discutați cu sute de fete de camă
Majoritatea fetelor cu came folosesc teledildonica
Gratuit de utilizat + Premium
10.000+

Recenzie CrazyLiveCams
Urmăriți CrazyLiveCams
# 5 BongaCams Prima înregistrare rapidă
Urmăriți jetoanele cu cronometrul sesiunii
Gratuit de utilizat + Premium
10.000+

Recenzie BongaCams
Vizualizați BongaCams
# 6 Chaturbate Nuditate gratuită și sex live garantat
Interpreții își listează activitățile care câștigă sfaturi
100% gratuit
50,000+

Recenzie Chaturbate.com
Vezi Chaturbate.com

Short Versiune: Necesitatea de a vorbi cu cineva? Sediul Centrul de consiliere este disponibil 24/7 pentru a consilieze oamenii în criză; tot ce trebuie să faceți este apel (785) 841-2345 pentru a intra în contact cu consilieri de înaltă calificare. Bazat în Kansas, această echipă se execută o sinucidere gratuit de prevenire linii de asistență telefonică pentru oricine simte pierdut, frică, sau fără speranță. Oamenii de toate vârstele ajunge la echipa de la orice oră din zi în căutare de orientare și, uneori, un motiv pentru a trăi. Sediul Central Centrul de Consiliere domenii în jurul valorii de 20.000 de apeluri pe an și oferă sprijin necondiționat persoanelor fizice și a celor dragi care se confruntă cu provocări personale. Resursele centrului oamenilor directe la ajutorul de care au nevoie pentru a se ridica și merge mai departe cu viața lor. Fie că sunteți lupta cu o boală mintală sau îngrijorat de a pierde pe cineva în viața ta, vă puteți baza pe sediul central Centrul de Consiliere pentru a fi acolo pentru a asculta luptele tale și de a oferi încurajare și consiliere.

În 2016, sinuciderea a fost a 10 - a cauza de deces in Statele Unite, iar a doua cauza de deces pentru persoanele între 10 și 34 de ani old.The numărul total de sinucideri (44965) a fost mai mult decât dublul numărului de omucideri (19362) în Statele Unite în acel an.

load...

Aceasta este o epidemie care afecteaza persoanele si familiile din intreaga tara. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum să vorbească despre sinucidere sau în cazul în care să apeleze pentru ajutor atunci când ei sau cineva care le place se confruntă cu gânduri de sinucidere.

Bazat în Kansas, Cartierul General Centrul de consiliere funcționează un centru de criză care răspunde la National Suicide Prevention.

Ajutorul este acolo, totuși. Oricine poate apela 1-800-273-8255 pentru a primi gratuit și confidențial de consiliere de criza de la Centrul de Consiliere sediul central sau centrul lor locale de criză. Această linie este deschisă 24/7 pentru oricine care are nevoie de cineva să-i asculte fără judecată.

load...

Bazat în Lawrence, Kansas, Cartierul General Centrul de consiliere oferă servicii gratuite de prevenire a sinuciderii, inclusiv consiliere, educație, chat-ul on-line, și alte resurse. Fie că vă simțiți deprimat sau sunteți îngrijorat pe cineva în viața ta sinucidere încerca, puteți contacta Sediul Central Centrul de Consiliere pentru a primi sprijin emoțional statornic prin momente dificile.

„Scopul nostru principal este de a păstra toată lumea în condiții de siguranță,“ saidKristin Vernon, director de servicii de consiliere. „Suntem aici pentru a ajunge la oameni în criză și să le știu că sunt atât de multe resurse de acolo pentru a le ajuta.“

Din 1969, echipa de voluntari a asistat în vremuri de criză

Sediul Centrul de consiliere inițial deschis ca un centru de criză de droguri pentru adolescenti si adulti tineri din Lawrence, Kansas. Centrul a deschis porțile în 1969 ca un refugiu sigur pentru tinerii din comunitate.

Trei studenti de la Universitatea din Kansas a început non-profit pentru a oferi informații cu privire la abuzul de droguri și utilizatorii de droguri adapost care au fost având o excursie proastă.

load...

„Ei au fost acolo pentru mine când ori au fost dure.“ - Sean Patrick Sullivan într - un comentariu pe Facebook

De-a lungul anilor, misiunea centrului a evoluat pentru a sprijini alte persoane în criză. În 1985, sediul central Centrul de Consiliere sa implicat în consilierea persoanelor care au amenințat auto-vatamare corporala. Astăzi, este cel mai important centru de prevenire a sinuciderii, în statul Kansas. Resurse Acest non-profit au ajutat mii de persoane vedea lumina de la capătul tunelului.

Sediul Centrul de consiliere se bazează în primul rând pe donații pentru a menține operațiunile sale de funcționare și să ofere un sprijin semnificativ pentru persoanele din crisis.If pe care doriți să le susțină această cauză, puteți face o donație la centru sau să devină unul dintre voluntarii săi instruiți.

„Uimitor lucru despre sediul central este a fost întotdeauna voluntari care fac cota de leu de munca“, a spus Kristin. „Ei trec prin aproximativ 100 de ore de formare și de a dona timpul lor, deoarece ei doresc să ajute.“

24/7 Hotline Câmpuri Aproximativ 20.000 de apeluri pe an

Principalul obiectiv al Cartierul General Centrul de consiliere este de prevenire a sinuciderii sale linii de asistență telefonică 24/7. Aceasta este literalmente o resursă de salvare pentru oameni, astfel încât echipa se asigură că este complet personal de către persoane instruite pentru a vorbi cu oameni în criză. O echipă de 45 de voluntari și patru membri ai personalului cu normă întreagă ședere de telefoane în ture cu patru și opt ore.

„Este o resursă foarte bună pentru oameni să se simtă în cauză pentru un iubit sau pentru ei înșiși“, a spus Kristin. „Încercăm foarte greu să fie disponibil pentru a vorbi cu cineva, atâta timp cât au nevoie.“

Consilierii de voluntariat trebuie să se angajeze să ajute în timp de 300 de ore, în primul lor an.

Echipa Domeniile aproximativ 20.000 de apeluri pe an. Voluntarii trebuie să treacă prin sesiuni de formare extinse înainte de a li se permite să răspundă la telefoane și sfatul persoanelor cu potențial de sinucidere. Oamenii de toate vârstele și fundaluri ajunge la Cartierul General Centrul de consiliere atunci când simt că nu au unde să se întoarcă. Ei apel în deoarece ei doresc să vorbească, și este treaba membrului echipei de a asculta cu răbdare și compasiune.

„Stăm lângă cineva în durere“, a spus Kristin. „Deoarece o mulțime de sinucidere timp nu este vorba despre moarte - este vorba despre nu mai fi în durere.“

Uneori, o persoană va contacta organizația pentru a spune un apel special, într-o anumită zi a salvat viața lui sau a ei. De fiecare dată când primesc o astfel de mărturie pozitivă, sediul echipei de acțiuni le pe un sistem de mesagerie voluntar privat.

Voluntarii le place să vadă dovezi ale diferenței ei de luare în viața oamenilor, iar ei sărbătoresc în fiecare viață care a continuat pentru ca exista cineva care să spună: „Va fi bine.“

Îngrijorat despre cineva? Au o conversație deschisă despre el

Nu toată lumea care se întoarce la sediul central Centrul de Consiliere caută ajutor pentru ei înșiși. Unii apel în deoarece acestea sunt îngrijorați cu privire la un iubit. Deseori, o altă importantă este primul care recunoaste semnele de depresie și observați că ceva este oprit.

„Ne ia o mulțime de apeluri de la oameni îngrijorați cu privire la cineva în viața lor“, a spus Kristin. „Cea mai mare bucată noastră de consiliere pentru ei este să fie directă și să vorbească despre asta.“

Dacă nu simt echipate pentru a ajuta un iubit pe cont propriu, puteți contacta Sediul Central al Centrului de Consiliere pentru sprijin și îndrumare.

Kristin a spus nu există nici un rău în drept-up întreba: „Întâmpinați gânduri de sinucidere?“ Se apropie conversația într-un mod direct și respectuos permite celeilalte persoane știu că e în regulă să vorbim despre sentimentele sale. Este mai bine pentru a obține totul în aer liber, astfel încât să puteți face un plan pentru modul de a merge mai departe.

Cei dragi ar trebui să fie pregătiți să asculte cu inimile deschise. O mulțime de timp oamenii din criză doresc să se simtă auzit, iar cel mai util lucru pe care îl puteți face este să-i asculți.

„Este practic vorba stând lângă cineva în timp ce ei spun povestea lor - cu toate acestea, este întuneric“, a spus Kristin. „Trebuie să fie în măsură să le asculte și apoi exprima dragostea și îngrijorare.“

Ultima piesa lui Kristin de sfaturi pentru cei dragi care se ocupă de o situație de criză este de a nu lăsa singură persoană până când nu au primit ajutor sau rezolvat situația. Dacă credeți că există o șansă ca persoana va încerca sinucidere, ar trebui să stai aici și apelați serviciul de asistență profesională. Există peste 160 de centre naționale de sinucidere din țară - inclusiv sediul central Centrul de Consiliere - astfel încât să nu trebuie să se confrunte cu o astfel de situație dureroasă de unul singur.

Sediul Centrul de consiliere este acolo pentru cei din Pain

Privind spre viitor, Cartierul General Centrul de consiliere își propune să ajungă la membrii comunității rurale din Kansas și, în general, sensibilizarea cu privire la sinucidere in Statele Unite. Echipa de asemenea, speră să înceapă o linie de tip peer-to-peer pentru adolescenți, deoarece tinerii de multe ori se simt inconfortabil vorbind cu adulții cu privire la problemele și sentimentele lor - le-ar mai degrabă deschise până la cineva de vârsta lor. Kristin crede că un adolescent numai linia de ajutor ar putea fi o mare resursa pentru tineret Kansas'.

Între timp, echipa de membri ai personalului și voluntarii vor continua telefoanele și dotarea cu personal a asculta oamenii care ar putea folosi un prieten.

„Noi ascultăm, și ne uităm din motive lor să rămână. Asta fac toate centrele de criză“, a spus Kristin. „Pentru a auzi că cineva este în regulă și se simt mai bine și se deplasează înainte este o mare ușurare și într-adevăr plăcut echipei noastre.“